sunnuntai 6. elokuuta 2017

Täysikuu vesimiehessä

kuva
Edward Burne-Jones
Maanantaina 7.8. täyttyy Kuu 15 asteessa vesimiestä. Samalla saamme osittaisen kuunpimennyksen, joka pohjustaa 21.8. tapahtuvaa auringonpimennystä.

Elämme leijonan aikaa, ylevää, mahtipontista ja rohkeaa kautta, jolloin koemme voimakasta tarvetta tuoda esille piilevät kykymme. Tahdomme näyttää maailmalle, keitä olemme ja mitä osaamme, kerätä katseet ja olla huomion keskipisteenä. Leijonan kausi on loiston aikaa ja myös show'n varastamisen ilotulitusta. Tällöin moni narri nousee näyttämölle ja vie huomiomme karsimallaan ja havaitsemme seuraavamme toisten tunnedraamoja henkeämme pidätellen. Kun näin käy, olemme unohtaneet, että olemme oman elämämme pääosassa ja todellisuudessa seisomme itse omalla näyttämöllämme, jolle meidän kuuluu luoda oma aintulaatuinen tarinamme. Leijonan kaudella tämä tematiikka on tapetilla eikä täydenkuun hetkellä ole tavatonta huomata, että onkin ohittanut tärkeimmän tehtävänsä - tuoda esiin omaa luovuutta.

Täydenkuun aikaan paisuvat tunteet suuriksi ja pimennyksen hetkellä on tarpeen laskea irti myös niistä itseä koskevista mielikuvista, jotka ovat ylimitoitettuja. Koska ego ottaa aina leijonanosansa, tänä täysikuuna on hieno tilaisuus huomata, missä teatteria pyörittävät itsekeskeisyys, omanapaisuus ja turhamaisuus. Näitä piirteitä on meissä kaikissa, ja jokaisen henkilökohtaiselta kartalta löytyy jotakin upeasta leijonan merkistä. Kuinka isosti teema ravistelee juuri sinua tänä täysikuuna riippuu omasta kartastasi ja valitsemastasi sielunpolusta.

Meille kaikille täysikuu on aina irrottamisen hetki. Asiat saapuvat lakipisteeseensä ja kohtaavat täyttymyksensä. Täysikuusta alkaa uloshengityksen sykli, joka pysähtyy uuteenkuuhun, seuraavaan sisäänhengitykseen. Uloshengityksessä luovutaan ylimääräisistä taakoista kehossa ja tunnetasolla. Fyysinen keho luovuttaa ulos hiilidioksidin, ja uloshengitys on melkeimpä passiivinen tapahtuma, kun et jarruta sitä turhaan. Sisäänhengitys on luonteeltaan aktiivinen, ryhtymisen ja energian lataamisen vaihe, mutta uloshengitys on vain irrottamista. Voit seurata, miten rentoudut ja annat itseäsi lipua irti niistä henkistä jarruista, jotka estävät sinua aloittamasta seuraava luomisen kautta.

Kuun paistaessa täydenkuun hetkellä tismalleen Aurinkoa vastapäätä voimme nähdä kirkkaassa valossa, missä irrottamisen paikat ovat. Valoon nousee vesimiehen vapauden, riippumattomuuden ja tasavertaisuuden maisema. Siinä, missä leijona on valovoimainen ja itsellinen on vesimies yhteisökeskeinen ja tunteisiin sitoutumaton. Tätä energiaa tarvitaan, jotta kasvamme yli leijonamaisesta itsekeskeisyydestä ja saamme sen valtavan luomispotentiaalin yhteisöjä hyödyntävään käyttöön. Vesimiesenergia on kiinnittymätöntä, veljeyteen ja tasa-arvoon perustuvaa jakamista, se ei kysele, kuka tiedon tai taidon omistaa, ei kumarra tavaramerkkejä tai tekijänoikeuksia. Vesimies edustaa uutta aikaa ja jakaa niin omastaan kuin toisten tiedoista, taidoista ja saavutuksista yhteisen edun hyväksi, ei omiin nimiinsä.

kuva Edward Burne-Jones
Vesimiehen merkistä vastaa arkkienkeli Uriel, sisäisen valon ja välähdyksenomaisen inspiraation enkeli. Uriel näyttäytyy usein lyhdyn tai salaman kera, jotka ilmentävät sisäistä liekkiä, sielun paloa, oivallusta ja luomisvoimaa. Uriel on myös rauhan enkeli, jonka tärkeimpiä tehtäviä on tuoda tasapainoa ja sulattaa epäsopua.

Tänä täysikuuna kutsu Urielia balansoimaan sisimpäsi. Kutsu sisäistä valoasi, joka on yhteydessä Urielin liekkiin ja solar pleksus -chakraasi pallean kohdalla. Täällä asuu rohkeutesi ja täältä löytyvät myös pelot, jotka estävät luomisvoimaasi pääsemästä esiin täydessä mitassaan. Uriel rohkaisee sinua jakamaan lahjoistasi silloinkin kun tunnet epävarmuutta ja vahvistaa sisäistä valoasi niin, ettei sinun tarvitse pelätä joutuvasi eksyksiin. Sisäinen valosi on se, jonka avulla suunnistat, tunnistat itsesi ja toiset ja näet asiat "oikeassa valossa", kuten sanonta kuuluu. Sisäinen valo on viisautta, itsekkäistä näkökulmista riisuttua totuudellisuutta. Se näyttää meidät kaikki yhtä arvokkaina ja tärkeinä nostamatta ketään toisen yläpuolelle tai laskematta alapuolelle. Tässä valossa voit myös ymmärtää rauhan todellisen olemuksen: sinulla ei ole mitään tarvetta olla kenenkään edellä eikä sinulla ole myöskään pelkoa, että jäät kenenkään toisen varjoon. Valo ei erottele, valo on, ja tässä tietoisuudessa vallitsee rikkumaton rauha.

Rakas maaenkeli, sinä olet vapaa riippumaton sielu, sinä olet kahlehtimaton ja syntynyt loistamaan omaa hehkuasi. Se on yksilöllistä, ainutlaatuista ja erityistä, juuri sinunlaistasi olentoa ei ole toista. Sinä olet uniikki, luojaenergian aivan omanlaisensa muoto, joka ei jäljittele mitään jo olemassaolevaa. Mutta samalla olet osa maailmankaikkeutta, yhtä sen valon alkulähteen kanssa, josta olet kotoisin ja yhtä jokaisen samasta alkuvalosta loistavan sielun kanssa. Sinä olet erityinen, mutta sinä et ole erillinen. Olet osa universumin suurta sisään- ja uloshengitystä ja elät samassa tahdissa sen kanssa, ajasta aikaan, kehollisuudesta toiseen, syklistä seuraavaan. Näethän rakas maaenkeli, tästä päättymättömästä sykkeestä et ole koskaan irti, et ole koskaan hukassa, kadoksissa tai poissa. Olet läsnä jatkuvasti, nyt, nyt ja nyt. Sinä olet mikrokosmos makrokosmoksessa, sinä olet maailmankaikkeus pienoiskoossa ja sinun sisälläsi kertautuvat taas miljoonat ja miljoonat maailmankaikkeudet ja niiden miniatyyrit. Kuinka voisit olla erossa valosta tai erillinen? Silloin kuin mielesi alkaa kehittää ajatuksia, joissa olet yksin, unohdettu tai erillinen muista luomakunnan olennoista, pyydä Urielia vahvistamaan sisäistä valoasi. Se on sama valo, josta kaikkeus on luotu, se on alkulähde ja sinä olet sen säde. Näin muistat taas, kuka todella olet ja voit tuntea itsesi aidosti. Sinä olet minä ja minä olen sinä, ja niin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti