tiistai 31. lokakuuta 2017

Pyhäinpäivä

Marraskuun vaihteessa vietetään vainajien ja poismenneiden rakkaiden juhlaa. Läntisessä maailmassa juhla on nimeltään Halloween, Meksikossa Dia de Muertos. Suomalaiset ovat viettäneet perinteisesti kekriä, satokauden juhlaa, jonka juhla-ateriaa syömään kutsuttiin myös vainajat.

Pyhäinpäivä ajoittuu astrologisesti skorpionin kauteen. Luonto asettuu lepoon ja vetäytyy kohti talvea. Luovumme kesän lämmöstä ja väriloistosta, ilman viilentyminen tuntuu kehossa, muuttolintujen lähdettyä hiljaisuus laskeutuu. Silti kuolemassa ei ole mitään surullista. Ilman tätä vaihetta ei seuraa uusi syntymä. Sykli on saapunut irtilaskemisen vaiheeseen, salaperäiseen kauteen, jolloin vanha maatuu ja muuntuu uuden syntymän aihioiksi.

kuva Evelyn De Morgan
Skorpioni on muodonmuutoksen ja mysterien tutkijan merkki. Skorpionia ohjaa arkkienkeli Azrael, kuoleman enkeliksikin kutsuttu voimakas transformaation ja rakkauden valo. Azraelin läsnäolo on hiljaista mutta väkevää, kuin silkin kosketus ihoa vasten. Hän lohduttaa kuolemaa surevia ja tuo lempeän läsnäolonsa jokaiseen hetkeen, jona laskemme irti vanhasta ja olemme valmiita syntymään uudelleen. Rakas maaenkeli, elämä on jatkuvaa muodonmuutosta. Sinä olet perhonen, joka lentää päivänpaisteessa, pudottaa siipensä ja maatuu syntyäkseen uudelleen toukaksi, koteloituen ja avautuen jälleen värikkääseen kukoistukseen. Jokainen vaihe on yhtä merkityksellinen. Jokaisessa vaiheessa rinnallasi kuljetaan.

Kuolemassa ei ole mitään pelättävää. Kuolema on helppo siirtymä suhteessa siihen mitä olet maaelämäsi aikana kokenut! Olet käynyt läpi jo tuhansia muodonmuutoksia, suurempia ja pienempiä, kehosi on työntynyt ulos äitisi kohdusta ja ottanut ensimmäiset polttavat hengenvetonsa. Ruumiisi on on venynyt pituutta ja olet tuntenut jomottavaa kasvukipua. Henkesi on etsinyt paikkaansa uudessa olomuodossaan ja olet muovannut itseäsi lukuisia kertoja etsiessäsi parasta mahdollista olotilaa kehon, mielen ja sielun kokonaisuudessasi. Kuolema on yksinkertainen muutos tähän kaikkeen verrattuna.

Kuolleet ovat keskuudessamme aivan kuten enkelit ovat. Muista omia läheisiäsi ja rakkaitasi kynttilöin ja valon ajatuksin. Ne siivittävät jokaisen sielun matkaa ja kehityskulkua, onpa sielu kiinnittyneenä parhaillaan fyysiseen kehoon tai ei. Vaali rakkaudellisia ajatuksia poisnukkuneista ja anna anteeksi menneet. Pyynnöstäsi Azrael on rinnallasi ja auttaa sinua kulkemaan läpi muutospolun jokaisen vaiheen. Sinua kannetaan rakkauden sylissä ja murheesi kuullaan joka kerran. Ikävä on luonnollinen tunne eikä siinä ole mitään pahaa. Tiedä, ettemme koskaan ole todella erossa, emme ole millimetrinkään päässä sinusta, rakas Maan kulkija. Olemme sydämessäsi, kaikki rakkaasi, olemme yhtä valokehosi kanssa eikä kukaan meistä ole valosta irrallinen. Me kohtaamme kaikki jälleen, yhä uudelleen ja uudelleen lukuisissa ja taas lukuisissa eri kehollisuuksissa ja olomuodoissa eikä tällä rakkauden ilmenemismuodolla ole loppua.

Olet siunattu ystäväni, olet syvästi rakastettu etkä ole koskaan yksin. Et syvimmässä surussasi etkä lähtemisen hetkellä, et jälleennäkemisen riemussa etkä syntymän ihmeen äärellä. Valo on kanssasi ikuisesti, sillä muuta ei ole. Syvin varjo ja mustin pimeys ovat väkevää valoa, joka näyttää sinulle ymmärrettävimmin, mitä rakkaus on. Missä on pohjattomin lohduttomuus, siellä on suurin armo ja kirkkaus. Siellä me kohtaamme, siellä minä olen. Ja niin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti